Sultaniçe köyü

trakya-sultanıce-plaj-kumsal-korfez-enez-saroz-edırne-tatıl-gezı-travel

Trakya’nın sıcakkanlı insanlarının yaşadığı Sultaniçe Köyü, doğayla denizi buluşturan şahane bir atmosfere sahip.
Şehrin karmaşasından bunalıp sakin yerler arayanlar varsa işte burası tam size göre.
Sultaniçe köyü insanı adeta bambaşka dünyalara sürüklüyor. Edirne’nin Enez ilçesine bağlı bir Pomak köyü olan Sultaniçe, İstanbul çevresinde yaşayanlar için de keyifli bir kaçamak yapmak için ideal konumda.
Dünyada kendi kendini temizleyen beş körfezden biri olarak bilinen Saros Körfezi’nin en güzel ve temiz plajlarından birine sahip olan Sultaniçe, Edirne şehir merkezine yaklaşık 200 kilometre, Enez ilçesine ise 20 kilometre mesafede.
İstanbul’dan gelecekler üç buçuk saatlik bir yolculuğun ardından bu gizli cennete ulaşabilirler.
Kış aylarında soğuk hava ve karın etkisi altında kalan Sultaniçe, bahar aylarından itibaren yemyeşil bir görünüme kavuşuyor.
Sultaniçe’de iklimin sertliği nedeniyle kış döneminde yalnızca yerel halk kalıyor. Sultaniçe, yaklaşık bin 500 kişilik bir nüfusa sahip.
Köyde yazlık olarak kullanılan pek çok site bulunuyor. Yazlıkta yaşayan ailelerin köye gelmesiyle köyün havası tamamen değişiyor diyebiliriz. Marketler, kafeler, yol üzerinde kurulan seyyar tezgahlar ortama büyük bir canlılık katıyor.


Deniz olur da liman olmaz mı? Saros Körfezi’nin birbirinden leziz balıklarını yakalayan balıkçıların adresi olan Sultaniçe Limanı, hem görüntüsü hem de akşam saatlerinde kurulan balık pazarıyla dikkat çekiyor.
Sultaniçe Limanı, köyde yaşayan balıkçıların yanı sıra teknesi olan yazlıkçıların da buluşma noktası.
Küçük bir balıkçı kasabası olan Sultaniçe’nin bir diğer geçim kaynağı da tarım ve hayvancılık. Köye gelenler, yerel halk tarafından üretilen süt, yumurta, ekmek, tereyağı, peynir gibi gıda ürünlerini diğer yerlere göre daha ucuz bir maliyetle satın alabiliyor.
Sultaniçe organik tarım, balıkçılık ve tekne merakı olanlar için oldukça ideal bir adres diyebiliriz.
Huzurlu atmosferiyle görenleri büyülen bir plaj
Semadirek Adası ve Gökçeada ile komşu olan Sultaniçe plajı tertemiz suya ve incecik kumları sahip.
Kış aylarında dalgaların taşıdığı yosun parçalarıyla kirlenen sahil, köy halkı tarafından temizlenerek, yaz için hazır hale getiriliyor.
Genellikle köyde yazlığı olan aileler ve yerel halk tarafından kullanılan bu plajda, herhangi bir tesis ya da soyunma kabini bulunmuyor. Liman tarafında bulunan tuvalet, plaja gelenlerin kullanımına açık. Plajın hemen bitiminde ise kamp ve piknik yapmak isteyenler için ormanlık bir alan bulunuyor. Doğa ile iç içe olmayı sevenler burada doğa yürüyüşleri de yapabiliyor.
Sultaniçe sahilinin tek dezavantajı limandan sonraki bölümde cep telefonunun çekmiyor oluşu. Kafa dinlemek ve teknolojiden uzak kalmak istiyorsanız burası tam da size göre diyebiliriz. Telefonuna bağımlı yaşayanlar için maalesef pek uygun değil.
Sultaniçe sahili Yunan sınırına çok yakın olduğundan zaman zaman sinyal karmaşası yaşanabiliyor. Fazla fatura ücret ödememek için telefon ayarlarınızı kontrol etmeyi sakın ihmal etmeyin.



Google Plus'ta paylaş

Hakkında: tatilde nereyi gezsem

Futbol ve seyahat sever.
    Blog Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder