Gökova - Akyaka | Azmak Çayı

Azmak çayı, Akyaka'nın doğusundan başlayıp 2 km'lik bir parkur izleyerek Gökova Körfezi'nden denize dökülüyor ve derinliği yer yer 8 metreyi buluyor. Bu güzel manzara da tekne turuna çıkmak, o serinliği hissetmek için en kısa fırsatta Akyaka’ya doğru yola çıkmalısınız.

mugla-gokovakorfezı-azmakcayı-summer-holıday-turkey-photo-blogger-gokava

Akyaka’nın sahip olduğu en büyük güzelliği Azmak’tır. Azmak, bir tatlı su nehridir. Su kaynağından çıkar ve denize doğru akar. Sodalı suya sahip olan Azmak çayının yanlarında oluşan sazlıklar muhteşem bir manzara oluşturuyor.

mugla-gokovakorfezı-azmakcayı-summer-holıday-turkey-photo-blogger-gokava

Azmak çayında tekne turuna çıkar çıkmaz, ırmak boyunca çevrenizi sazlıklar sarıyor, muhteşem görüntüsüne hayran kalmamak mümkün değil. Bataklığa rağmen su oldukça berrak. Kendinizi akvaryumu seyrediyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Suyun en derin seviyeye ulaştığı noktada kaptan genellikle tekneyi durduruyor. Hem çevreyi biraz daha inceliyorsunuz, hem de cesaretiniz varsa 7-8 derecelik sodalı suda yüzebilirsiniz.

mugla-gokovakorfezı-azmakcayı-summer-holıday-turkey-photo-blogger-gokava

Etrafınızda dağlar, çay üzerinde yüzen ördeklerle tekne turunuzu tamamlıyorsunuz.
Berrak duru suyu, el değmemiş doğası ve balık lokantalarıyla bilenen Azmak çayı, “Kadın Azmağı” olarak da anılıyor. Eşine az rastlanır doğallıkta olan bu yeri mutlaka gidip görmelisiniz.


Hala tatil planlarınızı yapmadıysanız, Akyaka tüm doğal güzelliği ve sakinliğiyle sizleri bekliyor.


Google Plus'ta paylaş

Hakkında: tatilde nereyi gezsem

Futbol ve seyahat sever.
    Blog Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder