Dünyanın havası en temiz şehri “Helsinki”

Helsinki-PRNet-Ajanspress-Bursa-İstanbul-Ankara-İzmir-Zürih-Viyana

Dünyanın havası en temiz şehri açıklandı. Medya takip ve raporlama ajansı PRNet tarafından yapılan araştırmada dünyanın havası en temiz şehri Helsinki olarak açıklandı. Türkiye’den de 4 şehir havası temiz şehirler arasında yer aldı.
PRNet’in Numbeo verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, 2019 yılı itibarıyla havası en temiz şehir Helsinki oldu. Havası en temiz şehirleri konu alan araştırmada Helsinki 13,01 puanla listenin başına yerleşirken, 13,95 ile Canberra ikinci sırada, 14,73 ile de Reykjavik üçüncü sırada yer aldı.
Türkiye’den Bursa ilk 100’e girerken, İzmir 158. sırada, İstanbul 177. sırada, Ankara ise 185. sırada havası en temiz şehirler listesinde yer buldu.
Havası en temiz şehirler listesinde ilk 10’da yer alan diğer şehirler ise sırasıyla, Wellington, Zürih, Victoria, Stockholm, Viyana, Lüksemburg ve Ottawa oldu.
PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasına göre; 2018 yılında çevre kirliliği ile ilgili yazılı basına yansıyan haber sayısı ise 19 bin 458. 

Google Plus'ta paylaş

Hakkında: tatilde nereyi gezsem

Futbol ve seyahat sever.
    Blog Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder