Eyfel Kulesi hakkındaki gerçekler


Dünyanın bir şehirle özdeşleşmiş en bilindik yapılarından biri olan Eyfel Kulesi, aşıklar şehrinin sembolü olarak biliniyor.
Peki Paris’in simgesi olan Eyfel Kulesi hakkındaki ilginç gerçeği biliyor muydunuz?
Fransız devriminin 100. yıl dönümünde düzenlenen Expo 1889 Paris Fuarı için tasarlanan kule kimilerine göre “demir yığını” olarak anılıyor. Kimileri de “mühendislik harikası” olduğuna inanıyor. Bu masal kulenin yapımına 1887 yılında başlamış ve kule toplamda 2 yıl 2 ay sürede tamamlanmış.
Birçok engellemelere rağmen ayakta kalmayı başaran Eyfel Kulesi, Fransa’nın sembolü olana kadar birçok badire atlatmış.
Fransa ile bu kadar iç içe olan bir yapı, önce Barcelona’ya yapılması planlanırken vazgeçilmiş. Yapımından 20 yıl sonra da yıkılacak diye beklenirken, yıkılmamış…
Çoğu Fransız halkının ve sanatçılarının olumsuz eleştirilerine, toplanan imzalara rağmen bir şekilde ayakta kalmayı başaran Eyfel Kulesi, 130 yıldır en çok bilinen yapıtlar arasında yerini kimselere kaptırmıyor.

Paris’te Eyfel Kulesi‘ni göremeyeceğiniz tek bir yer var o da kulenin içerisi…
Şehirde nereye baksanız Eyfel Kulesi tüm ihtişamıyla karşınıza dikiliyor. Paris’te Eyfel Kulesi’ni göremediğiniz tek yer kulenin içerisi oluyor. Bu görsel şölen yalnızca gündüz değil gece de kendisini gösteriyor. Kule her akşam 20 bin ışıkla aydınlatılıyor.



Google Plus'ta paylaş

Hakkında: tatilde nereyi gezsem

Futbol ve seyahat sever.
    Blog Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder