Dalgona Kahvesi Nedir, Nasıl Yapılır?


Karantina döneminde sosyal medyada adeta patlama yapan dalgona kahvesi, klasik kahveden sıkılanların tercihi oldu.
Kore kahvesi olarak bilinen dalgona kahvesi, yalnızca 3 malzemeden oluşuyor.
Bu kahveyi farklı kılan kısmı üstündeki köpüğü. Çünkü kahveyi köpürten malzemeler şeker ve sıcak sudan oluşuyor.
Dalgona kahvesi nedir?
Dalgona, Güney Kore’de karamelli şekerlemenin adı olarak biliniyor. Kahvenin şekli dalgona şekerlemesine benzemesinden dolayı, dalgona kahvesi olarak anılıyor. 
Dalgona kahvesi için malzemeler
2 yemek kaşığı granül kahve (çözünebilir kahve)
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
Servis etmek için
Yarım su bardağı süt
Buz
Dalgona kahvesi nasıl yapılır?
Bir kasenin içine granül kahveyi, şekeri ve sıcak suyu koyun. Tel çırpıcı ya da mikser yardımıyla iyice çırpmaya başlayın. Karışımınız başta koyu renkte olacaktır. Yaklaşık 5 dakika kadar çırptıktan sonra kahve kremanızın rengi açılmaya başlayacaktır.
Bu noktada çırpma işlemini asla bırakmayın ve karıştırmaya devam edin. 15 dakika sonunda katı kıvama gelince çırpma işlemini sonlandırın. Servis etmek için bir bardağa sütü ve buzu ekleyin. En son, üzerine hazırladığınız kahveli kremayı ekleyin. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Dalgona kahvesini nasıl çeşitlendirebilirsiniz?
Dalgona kahvesini klasikten öteye geçirmek istiyorsanız; farklı lezzetler katarak çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin granül kahvenizin içine 1 tatlı kaşığı kadar kakao ekleyebilirsiniz.
Granül kahveden hoşlanmayanlar, Türk kahvesiyle de deneyebilir. Türk kahvesini yaparken içerisine sıvı krema da koyabilirsiniz. Sütle servis yapmak istemeyenler espresso kahve kullanabilirler.


Google Plus'ta paylaş

Hakkında: tatilde nereyi gezsem

Futbol ve seyahat sever.
    Blog Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder