Karantina döneminde
sosyal medyada adeta patlama yapan dalgona kahvesi, klasik kahveden
sıkılanların tercihi oldu.
Kore kahvesi olarak
bilinen dalgona kahvesi, yalnızca 3 malzemeden oluşuyor.
Bu kahveyi farklı kılan
kısmı üstündeki köpüğü. Çünkü kahveyi köpürten malzemeler şeker ve sıcak sudan
oluşuyor.
Dalgona kahvesi nedir?
Dalgona, Güney Kore’de
karamelli şekerlemenin adı olarak biliniyor. Kahvenin şekli dalgona
şekerlemesine benzemesinden dolayı, dalgona kahvesi olarak anılıyor.
Dalgona kahvesi için
malzemeler
2 yemek kaşığı granül
kahve (çözünebilir kahve)
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
Servis etmek için
Yarım su bardağı süt
Buz
Dalgona kahvesi nasıl
yapılır?
Bir kasenin içine granül
kahveyi, şekeri ve sıcak suyu koyun. Tel çırpıcı ya da mikser yardımıyla iyice
çırpmaya başlayın. Karışımınız başta koyu renkte olacaktır. Yaklaşık 5 dakika
kadar çırptıktan sonra kahve kremanızın rengi açılmaya başlayacaktır.
Bu noktada çırpma
işlemini asla bırakmayın ve karıştırmaya devam edin. 15 dakika sonunda katı
kıvama gelince çırpma işlemini sonlandırın. Servis etmek için bir bardağa sütü
ve buzu ekleyin. En son, üzerine hazırladığınız kahveli kremayı ekleyin.
Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Dalgona kahvesini nasıl
çeşitlendirebilirsiniz?
Dalgona kahvesini
klasikten öteye geçirmek istiyorsanız; farklı lezzetler katarak
çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin granül kahvenizin içine 1 tatlı kaşığı kadar
kakao ekleyebilirsiniz.
Granül kahveden
hoşlanmayanlar, Türk kahvesiyle de deneyebilir. Türk kahvesini yaparken
içerisine sıvı krema da koyabilirsiniz. Sütle servis yapmak istemeyenler
espresso kahve kullanabilirler.
0 yorum:
Yorum Gönder