Antalya - Kaş | Patara Plajı


Tatilde tek bir yere bağlı kalmak istemiyor, her günü ayrı ayrı değerlendirmek istiyorsanız, yolunuz Antalya ya da Fethiye tarafına düşecekse en azından yarım gününüzü Patara Plajı’na ayırın. 

antalya-kas-patara plajı-fethıye-kumsal-summer-travel-holıday-turkey

Patara kumsalı, ülkemizdeki kumsalların en uzunu ve en görkemlisi. 12 km. uzunluğundaki kumsalın derinliği yer yer 200-300 metreye ulaşıyor.

İncecik kuma sahip Patara kumsalının denizi ise ılık, sığ ve dalgalı. Patara plajı caretta carettaların yumurta bıraktıkları yerler arasında bulunduğu için koruma altında yer alıyor.  Bu nedenle Patara Plajı'na 19.00- 08.00 saatleri arasında denize girmek yasak.

antalya-kas-patara plajı-fethıye-kumsal-summer-travel-holıday-turkey

Plaj'da belediyenin işletmesi, şezlong ve şemsiyeler mevcut. Plajın kalan kısmı ise bomboş. Bu bölgede sakin kalan yerler olduğu için hala şanslıyız aslında. Patara, ıssız ve doğal olması nedeniyle eski Türk filmlerinde çöl fonu olarak kullanılmış.
Kaş bölgesinin en uzun plajı olan Patara, aynı zamanda tarihi ile de göz dolduran Apollo Tapınağı’nın ev sahibidir.

antalya-kas-patara plajı-fethıye-kumsal-summer-travel-holıday-turkey


Antalya ya da Fethiye otellerinde yapacağınız konaklamalarınız esnasında mutlaka görülmesi gereken Türkiye’nin en güzel plajlarından birisi Patara.

Dünya’nın en güzel plajı!
İngiliz pazar gazetelerinden The Sunday Times, 100'den fazla seyahat acentesi arasında yaptığı araştırmada oyların yarısından fazlasını alan Kalkan yakınındaki Patara'yı dünyanın en güzel plajı seçti.
antalya-kas-patara plajı-fethıye-kumsal-summer-travel-holıday-turkey

Patara'yı doğal güzelliği, kumu, denizi, güneşi ve tarihi çevresiyle dünyanın bir numarası olduğunu İngiltere'de yayınlanan en saygın pazar gazetesi The Sunday Times yaptığı bir ankette Patara, en iyi 10 plaj arasına girdi. Ünlü rakiplerini geçerek dünyanın en güzel plajı seçilen Patara ile ilgili habere ‘‘The Sunday Times’’ tam sayfa ayırdı.
antalya-kas-patara plajı-fethıye-kumsal -turkey-summer-travel
‘‘Niçin Patara? Niçin Karaipler'de veya Hint Okyanusu ile Güney Pasifik'teki bir yer değil? Niçin mercan adaları, palmiye ağaçları, beş yıldızlı otellerle çevrili bir yer değil?’’ sorularını soran Sunday Times, bunlara turizm yazarı Mark Hodson'ın kaleminden yanıt verdi. Bu soruların yanıtını bulmak ve turizmcilerin seçiminin isabetli olup olmadığını anlamak amacıyla geçtiğimiz ay Patara'ya gelen Mark Hodson, 15 km'lik sahilin Akdeniz'in en temiz noktası olduğunu vurgulayarak şunları yazdı:
Patara için,  ‘‘Sahil, çok ince kumu, kum tepecikleri ve bembeyaz lületaşları ile dolu. Burasının 3 bin yıl öncesinin Likya medeniyetinden kalması ve dünyanın en ender rastlanan canlılarından caretta caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yapması, müteahhitlerin elinden kurtulmasını sağlamış. Patara'da yürüyüş çok hoş. Ilık bir bahar sabahı gittiğim Patara'da çevre sakinleri gururla kumun güzelliğinden bahsedip yazın 40 saniyede yumurta pişirdiklerini anlatıyorlar. Kum her yerde, antik kalıntıların üzerinden dökülüyor. Görkemli Roma tiyatrosu görülmeye değer. Deniz ise bambaşka. Nisan ayında bile yüzülecek kadar sıcak. Sanayi atıkları veya kentlerle kirlenmemiş. Kıyı, küçük çocukların oynayabileceği kadar güvenli.’’ yazılmış. 
Biz Patara’da yüzmek yerine dalgalarla boğuşmayı seçtik. Kumsalda koşup, bol bol fotoğraf çektirdik. Umarım Patara hep şimdiki gibi kalır. 
Google Plus'ta paylaş

Hakkında: tatilde nereyi gezsem

Futbol ve seyahat sever.
    Blog Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder