Antalya - Kaş

Huzurun diğer adı ne deseler ‘Kaş’ derim.

Tatilimi kalabalıktan uzak sakin bir yerde geçirmek istiyorum diyorsanız burası mutlaka Kaş olmalı. Kaş-Kalkan aslında Antalya'ya bağlı. Haritadan baktığımızda Muğla'ya ve Dalaman'a daha yakın olduğunu görüyoruz.

antalya-kas-kalkan

Kaş, oldukça küçük bir yer, yapılacak şeyler de sınırlı. Burada yapılabilecek şeyler ve gidilebilecek yerlerin sınırlı olmasına rağmen o kadar güzel ki doyamıyorsunuz. İster istemez etrafınızdaki renklerden huzur buluyorsunuz. 

antalya-kas-kalkan

İstanbul’un gürültüsünden yorulmuş biri olarak sanırım ben en çok Kaş’ın sakin ve huzurlu yanını sevdim. Kaş denince akla ilk olarak kırmızı merdivenli, mavi kapılı, mor panjurlu birbirinden güzel evleri ve restoranları geliyor. Buraya kadar gelmişken rakı içip, o güzel mezelerinden tatmadan olmaz. Burada öyle her şey dahil otel bulamazsınız. 

antalya-kas-kalkan


Merkezin taş sokaklarında yürürken üst üste değil ferah ferah etrafı geziyorsunuz. Öyle diğer tatil yerleri gibi sıkış sıkış değil.

antalya-kas-kalkan

Her yer yemyeşil, hem de tertemiz. Oturup çayınızı yudumlayacağınız birbirinden güzel çay bahçeleri var. Kaş’ta işletmecilik yapanlara da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Buranın diğer tatil beldelerinden farklı kalmasını sağladıkları için, misafirperverlikleri ve güzel yüzlü hizmetlerinden dolayı bence en büyük alkışı onlar hak ediyor. 

antalya-kas-kalkan
antalya-kas-kalkan
Google Plus'ta paylaş

Hakkında: tatilde nereyi gezsem

Futbol ve seyahat sever.
    Blog Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder