Doğu Ekspresi: İçinizi ısıtacak bir kış masalı



Kars, özellikle kış aylarında Türkiye'de en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor.
Bir kış masalı yaşamak için en ideal noktalardan biri olan Kars, son yıllarda çok fazla talep gören Doğu Ekspresi yolculuğuyla da sık sık ziyaret edilmeye başladı.
Ankara’dan yola çıkan Doğu Ekspresi bilindiği üzere 24,5 saat süren yolculuğun ardından Kars’a ulaşıyor. Son 2 yıldır artan taleplere yetişememesinin nedenlerinden biri de günde yalnız bir kez yapılması. Uzun süren bu güzel tren yolculuğunda birbirinden güzel manzaralar da size eşlik ediyor.
Doğu Ekspresi ile yola çıkmak birçok kişinin hayali olsa da TCDD’dan bilet bulmak o kadar da kolay değil.  
Doğu Ekspresi yolculuğu yapmanın zamanı ne zamandır?
En çok sorulan sorulardan biri de Doğu Ekspresi ile yolculuk etme zamanının ne zaman olduğu… Doğu Ekspresi ile bembeyaz bir manzaraya karşı yolculuk etmek isterseniz; Aralık – Ocak – Şubat ve Mart ayı tam zamanıdır.
Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır?
Doğu Ekspresi biletleri 30 gün öncesinden satışa çıkıyor. 00.00’da satışa çıktığını zannedenler yanılıyorlar. Günün herhangi bir saatinde satışa açıldığından dolayı birçok kişi bilet bulamamaktan dertli.
Doğu Ekspresi ile yolculuk yapmadan önce bilmeniz gerekenler
Uzun süren Doğu Ekspresi seyahatine çıkarken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi mutlaka almalısınız. Kahvaltılık, atıştırmalık ve akşam yemeği için mutlaka bir şeyler bulundurmalısınız, yol uzun olduğundan sık sık bir şeyler yeme isteği duyabilirsiniz. Cağ kebabı seviyorsanız Erzurum’a garına gelmeden oradan bir yeri arayarak trene yemek söyleyebilirsiniz. Özellikle Erzurum'da Cağ kebabı ve Kadayıf tatlısı söylemek Doğu Ekspresi seyahatinin olmazsa olmazlarından.
Doğu Ekspresi’nde alkol satışı yok ama yanınızda getirirseniz kendi vagonunuzda dilediğinizce içebilirsiniz. Akıp giden harika manzara eşliğinde bir iki kadeh rakı veya şarap içmeden pek keyfi çıkmaz gibi 😊
Hava kararınca uyuyup, hava aydınlanmaya başladığı gibi erkenden kalkıp bol bol manzaraların tadını çıkarabilir, bu anları ölümsüzleştirebilirsiniz.
Her mevsimin ayrı güzelliği var elbette ki ama Doğu Ekspresi’nin tadı kışın apayrı. Karlı bir tren yolculuğunda birbirinden güzel kareler yakalayabilirsiniz.
Alibaba Tour’un 19 Şubat’ta yapacağı Doğu Ekspresi ile Kars turu ile siz de keyifli anlar yaşayabilirsiniz.
Detaylar için tıklayınız

Google Plus'ta paylaş

Hakkında: tatilde nereyi gezsem

Futbol ve seyahat sever.
    Blog Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder