Datça Badem Çiçeği Festivali

datca-bademcicegifestivali-türkiye-tema-greenpeace-workshop-festival

Türkiye’nin badem üretiminin %10’nu karşılayan Datça, 8-10 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Badem Çiçeği Festivali’ne ev sahipliği yapacak.
Badem çiçekleriyle papatyaların buluştuğu Ocak-Şubat ayları Datça'da görsel şölenin başladığı zamanlar… İki yıldır düzenlenen Badem Çiçeği Festivali’ne ilgi oldukça büyük.
Datça'nın bu en güzel zamanına tanıklık etmek, şehirden uzaklaşıp nefes almak, Datça’nın en özel tatlarını deneyimlemek ve farklı atölyelerde hoş vakit geçirmek isteyenler Badem Çiçeği Festivali’ni kaçırmayın.
Geçen yıl ilk kez düzenlenen Türkiye'nin dört bir yanından binlerce ziyaretçinin ağırlandığı Datça Badem Çiçeği Festivali, bu yıl 8-10 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Festival kapsamında Datça merkezinde ve Palamutbükü panayır alanlarında kurulacak stantlarda el emeği ürünler, hediyelik eşyalar, badem ürünleri ve yöresel yemek satışları yapılacak. Çocuk ve yetişkinlere yönelik renkli ve yaratıcı workshoplar düzenlenirken Datça'ya özgü dans gösterileri ve sahne performansları da izlenebilecek. Ziyaretçiler tercihlerine göre katılabilecekleri turlar ve doğa yürüyüşleri ile yarımadanın dört bir yanını keşfetme, tarihini ve kültürünü deneyimleme imkanı da bulabilecek.
Tur şirketleri de Datça Badem Çiçeği Festivali için Türkiye’nin hemen hemen her yerinden özel tur programları düzenledi.
Badem Çiçeği Festivali, ikinci yılında sosyal sorumluluk projelerine de destek verecek. Greenpeace'in de desteklediği, arı ölümlerinin önüne geçilmesi için yürütülen “Hepimiz Aynı Kovandayız” kampanyası festival boyunca ziyaretçilerle buluşacak. Badem Çiçeği Festivali kapsamında çalışmalarını sürdürecek olan TEMA ise kömürün zararlarını anlatacak. Festivalin öne çıkan etkinliklerinden bir diğeri ise badem çiçeği temalı fotoğraf yarışması.
Datça’yla ismi özdeşleşmiş, Datça’nın da kendisini bağrına bastığı büyük üstat Can Yücel, şu dizelerle anlatmış badem çiçeklerini;
Kibrit çakıyorsun karanlıkta
Badem çiçeklerini görmek için
Ve mart denizlerinde tedirgin bir çift
Sarnıç gemisi gözlerin
Bir iş açacaksın sen başımıza
Yangın mı olur artık, bahar mı?
Haydi, rastgele tüm badem severlere!
Datça Badem Çiçeği Festivali ile ilgili tüm detaylar: http://www.bademcicegifestivali.com

Google Plus'ta paylaş

Hakkında: tatilde nereyi gezsem

Futbol ve seyahat sever.
    Blog Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder